Vlaky jazdia bez meškania, trolejbusy v Bratislave už premávajú

25.12.2012 Bratislava

Bratislava 25. decembra (TASR) - Železničná doprava na území Slovenska je v súčasnosti zabezpečená bez meškania. Po pondelkových (24.12.) výpadkoch spôsobených námrazou na trakčnom vedení tak už vlaky premávajú podľa stanoveného grafikonu. "Momentálne je to v poriadku, bez obmedzení," uviedla pre TASR hovorkyňa Železníc SR Martina Pavlíková.

Trolejbusy už premávajú


Doprava trolejbusmi v hlavnom meste bola dnes v obedňajších hodinách obnovená v plnom rozsahu. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Agáta Staneková s tým, že všetky linky už premávajú podľa platného harmonogramu.

Komplikácie v mestskej hromadnej doprave v Bratislave spôsobil mrznúci dážď, po ktorom 24. decembra nemohli premávať električky ani trolejbusy. Električkovú dopravu sa podarilo obnoviť už poobede v pondelok (24.12.), trolejbusy však nepremávali ani dnes ráno. Tento výpadok bol čiastočne kompenzovaný autobusmi.


Námraza spôsobila problémy aj v leteckej doprave

Mrznúci dážď v pondelok ovplyvnil aj chod bratislavského letiska. Z dôvodu výpadku navigačného systému došlo v dopoludňajších hodinách k odkloneniu štyroch pravidelných liniek smerujúcich do Bratislavy.

"Systém Letových prevádzkových služieb je od včerajšieho (24.12.) obeda opäť funkčný a bratislavské letisko je schopné a pripravené vybavovať lety na odlete aj prílete," uviedla hovorkyňa Letiska Bratislava Dana Madunická.
 

Vyberte región